Bij het Voerman Stadsmuseum Hattem proberen wij met regelmaat een leuke interessante publicatie te verzorgen die meer verdieping geeft aan uw bezoek.

Gevangen in een paradijs

In dit boek leest u het levensverhaal van vader en zoon Voerman. Jan Voerman sr. is vooral bekend geworden als de IJsselschilder. Jan Voerman jr. heeft vanaf zijn 15e illustraties gemaakt voor de Verkade-albums. Maar hun betekenis als kunstenaar reikt veel verder.

In Vervoering van Voerman

Een nieuw boek!
 
Jan Voerman senior (1857-1941) woonde en werkte vrijwel zijn gehele leven in de Gelderse Hanzestad Hattem. Hier kwam het werk tot stand waar hij zijn naam mee vestigde: IJssellandschappen met hoge luchten, forse wolkenpartijen en het vee dat in de weilanden liep. 

Pittoresk Hattem

In december 2018 kwam het boek ‘Pittoresk Hattem, getekend en geschilderd door bekende kunstenaars’ uit. Het boek is gebaseerd op het in 1991 uitgekomen boek ‘Schilders van Hattem’. 

Pittoresk Hattem bespreekt een heel aantal schilders die Hattem rond 1900 topografisch hebben geschilderd of getekend. Het geeft een prachtig beeld van het pittoreske stadje Hattem. 

Het boek is te koop voor € 9,95 in onze museumwinkelWe kunnen u het boek toesturen, dan komen er nog verzendkosten bij. 

Neem hiervoor contact met ons op!

Collectieboekje Voerman Stadsmuseum Hattem

In januari van 2019 kwam het boekje over de collectie van het Voerman Stadsmuseum Hattem uit. 

Dit boekje geeft een mooie dwarsdoorsnede van de collectie van ons museum, want er is uiteraard veel meer dan de collectie van Jan Voerman sr. en jr.  

Het schilderij van Peter Snayers wordt uitgelegd, de koeien die vroeger in dit gebouw stonden, de walbuks die in de entree hangt, waar de blauwe pot van Voerman sr. vandaan komt. 

Kortom: dit boekje geeft een uitgebreide kijk in de collectie van het museum.

Het boekje is te koop aan de balie en bij het Toeristisch Informatie Punt voor € 3,95.

All Rights Reserved