Vrijwilligers

Het Voerman Stadsmuseum Hattem draait bijna volledig op de inzet van vrijwillige medewerkers. Mensen met een passie voor kunst, Hattem of gewoon omdat ze het leuk vinden om ons te helpen. Ons team bestaat momenteel uit ongeveer 60 enthousiaste mensen.

Regelmatig kunnen wij mensen gebruiken om ons team te versterken.

Wat kun je verwachten van ons?

  • Een leuke omgeving om in te werken;
  • Enthousiaste aardige mensen leren kennen, die je hulp erg op prijs stellen;
  • Ruimte om jouw ideeën in te brengen en uit te voeren;
  • Per dagdeel betalen wij een kleine onkostenvergoeding.

Momenteel hebben we ruimte voor:

Kassiers:

Als kassier bedien je de kassa van het museum. Bezoeken worden contant afgerekend of met de museumkaart. Ook de betalingen van de winkel  beheer je. De diensten worden verdeeld in ochtenddiensten en middagdiensten, meestal in het weekend. Tijdens vakanties moet ook doordeweeks onze vaste kassier worden vervangen.

Gastvrouwen/heren:

Als gastvrouw of gastheer is het je taak onze gasten te verwelkomen en wegwijs te maken in het museum. Ook deze diensten zijn ochtend- of middagdiensten. Deze diensten worden over de gehele week verdeeld.

Educatief medewerkers:

De educatieve medewerkers verzorgen de lessen die wij aanbieden aan het basisonderwijs. Er zijn twee educatie-pakketten:

  • Het Geryt-project over een jongetje van 10 dat in de Middeleeuwen in Hattem woont voor groep 6
  • Het Voerman en Voerman project voor groep 7, waarin kinderen leren naar kunst te kijken en zich af te vragen; wat is kunst?
  • Het klokbekerproject over de 4000 jaar oude klokbeker.

In overleg worden de lessen ingeroosterd. Mocht je zelf graag willen meedenken over het educatieve aanbod van het museum, dan kan dat natuurlijk ook.

Ben je geïnteresseerd?

Stuur dan een e-mail naar:

info@voermanmuseumhattem.nl

All Rights Reserved