Het Voerman Museum Hattem draait bijna volledig op de inzet van vrijwillige medewerkers. Mensen met een passie voor kunst, Hattem of gewoon omdat ze het leuk vinden om ons te helpen. Ons team bestaat momenteel uit ongeveer 50 enthousiaste mensen.

Regelmatig kunnen wij mensen gebruiken om ons team te versterken.

Wat kun je verwachten van ons?

  • Een leuke omgeving om in te werken
  • Enthousiaste aardige mensen leren kennen, die je hulp erg op prijs stellen.
  • Ruimte om jouw ideeën in te brengen en uit te voeren.
  • Per dagdeel betalen wij een kleine onkostenvergoeding.

Momenteel hebben wij ruimte voor:

Een webmaster:

De meeste dagelijkse content wordt door de pr-medewerker en de directeur bijgehouden. Voor de meer technische bewerkingen (plug-ins en widgets) zoeken we een webmaster die de site voor ons kan onderhouden.

Kassiers:

Als kassier bedien je de kassa van het museum. Bezoeken worden contant afgerekend of met de museumkaart. Ook de betalingen van de winkel  beheer je. De diensten worden verdeeld in ochtenddiensten en middagdiensten, meestal in het weekend. Tijdens vakanties moet ook doordeweeks onze vaste kassier worden vervangen.

Gastvrouwen/heren:

Als gastvrouw of gastheer is het je taak onze gasten te verwelkomen en wegwijs te maken in het museum. Ook deze diensten zijn ochtend- of middagdiensten. Deze diensten worden over de gehele week verdeeld.

Educatief medewerkers:

De educatieve medewerkers verzorgen de lessen die wij aanbieden aan het basisonderwijs. Er zijn twee educatie-pakketten:

  • Het Geryt-project over een jongetje van 10 dat in de Middeleeuwen in Hattem woont voor groep 6
  • Het Voerman en Voerman project voor groep 7, waarin kinderen leren naar kunst te kijken en zich af te vragen; wat is kunst?

In overleg worden de lessen ingeroosterd. Mocht je zelf graag willen meedenken over het educatieve aanbod van het museum, dan kan dat natuurlijk ook.

Stuur een mail aan de directie van het museum over de mogelijkheden om vrijwilliger te worden.

info@voermanmuseumhattem.nl

All Rights Reserved