Lezing 15 augustus 2019 – Sibyl Heijnen

Sibyl Heijnen houdt donderdagavond 15 augustus een lezing in het Voerman Museum Hattem.

De kunstenares gaat dan dieper in op haar bijdrage aan de expositie ‘Sibyl Heijnen en de koeien van de Hoenwaard die nog tot en met 27 oktober in het museum te zien is. Het werk van Sibyl Heijnen speelt een centrale rol in deze expositie.

Zij werkt veelvuldig met koeienhuiden, -oren en -hoefjes en in het Voerman Museum Hattem laat zij daar treffende voorbeelden van zien.

Tijdens de lezing geeft Sibyl uitleg over haar connectie met koeien en waarom ze dierlijke materialen gebruikt. Ook legt ze verband met haar andere werk, want de kunst van Sibyl Heijnen bestrijkt een veel breder terrein dan alleen het werken met dierlijk materiaal.

Sibyl Heijnen, woonachtig in Almelo, deed projecten in 25 landen.

Ze ontving grote prijzen in het buitenland, werd gevraagd voor een solo-expositie in The National Museum van moderne kunst in Japan, maar exposeerde ook onder meer in Duitsland, Finland, Israël, de Verenigde Staten, China, Ierland en het Verenigd Koninkrijk.

Lezing Sibyl Heijnen

• Datum: donderdag 15 augustus 2019
  • Locatie: Voerman Museum Hattem, Zicht op Hattem-zaal
  • Tijd: 19.30 – 21.00 uur, na afloop is er gelegenheid voor een gratis drankje, 22.00 uur wordt de avond afgesloten