Schenking van H.J.H. Knoester

Op 29 mei jl. werden wij verrast door een legaat van de heer H.J.H. Knoester uit Zwolle (1934-2018). De heer Knoester heeft tot 1994 als archivaris gewerkt bij het gemeentearchief in Zwolle. In die tijd kwam hij in het bezit van twee schilderijen van Jan Voerman sr. Het eerste schilderij is een maroufle (doek op paneel) en toont ons twee zwartbonte koeien die liggen te rusten in het gras. Het tweede schilderij is ook een maroufle en toont op de voorgrond een rustende roodbonte koe met op de achtergrond een windmolen in het veld en daarachter de molen en de grote kerk van Hattem. Beide schilderijen zijn en plein air geschilderd en hebben een mooie vlotte schilderstijl.
Beide schilderijen gaan eerst naar de restaurator voor een schoonmaakbeurt en een opspanning van het doek, verder zijn ze in heel goede staat. Daarna zullen ze op zaal gaan hangen.
Het mag duidelijk zijn dat we erg blij zijn met deze aanvulling op de collectie.