Nominatie Raak Stimuleringsprijs

Het Voerman Museum Hattem is genomineerd voor de Raak Stimuleringsprijs.

In Nederland zijn 350.000 mensen blind of slechtziend, daarbij zijn er nog eens ruim 600.000 mensen met een oogaandoening. Zij kunnen niet zoals anderen kijken naar de collectie. De uitdaging is iemand die niet kan kijken, toch te raken.

Nederlandse musea die nog geen specifiek programma hebben voor mensen met een visuele beperking kunnen meedingen naar de RAAK Stimuleringsprijs. Met deze prijs worden musea geïnspireerd  wel een specifiek programma te ontwikkelen voor mensen met een visuele beperking.

Het Voerman Museum Hattem wil de hoofdprijs in de wacht slepen met een indoor-navigatie-app die afhankelijk van persoonlijke interesse informatie geeft over kunstwerken in de collectie. Daarbij worden een aantal geschilderde landschappen vertaald naar geluidslandschappen. Op termijn wordt de app geschikt voor alle musea, zodat men met een visuele beperking waar en wanneer men wil een museum kan bezoeken.

Stem op ons! Wij hebben uw steun hard nodig. Klik hier https://raakstimuleringsprijs.nl/deelnemers/voermanmuseum/