Nieuw boek: In Vervoering van Voerman

Jan Voerman senior (1857-1941) woonde en werkte vrijwel zijn gehele leven in de Gelderse Hanzestad Hattem. Hier kwam het werk tot stand waar hij zijn naam mee vestigde: IJssellandschappen met hoge luchten, forse wolkenpartijen en het vee dat in de weilanden liep.

Kristian Kreeft, de conservator van het Voerman Museum Hattem, heeft uitgebreid nieuw onderzoek gedaan naar de schilder, zijn werk, zijn leven en zijn verzamelaars. En hij heeft daar een boek over geschreven.

De IJssels van Voerman zijn maar een onderdeel van een breed oeuvre, dat van begin tot eind zoveel fasen kent waardoor het niet eenvoudig is om hem in een bepaalde stijlperiode in te delen.

Voor bewonderaars en verzamelaars maakte dat uiteindelijk niet zo veel uit. In dit boek is natuurlijk veel aandacht voor de kunstenaar en zijn werk.

Maar belangrijker is de waardering, de vervoering, die men voelde voor zijn werk. Prominente critici, verzamelaars en pleitbezorgers van en voor Voermans kunst komen aan bod.

Bovendien wordt In vervoering van Voerman geïllustreerd aan de hand van nog niet eerder in de literatuur verschenen beeldmateriaal, waaronder bladen uit zijn schetsboeken, vol tekeningen en studies uit zijn leerjaren aan de Amsterdamse en Antwerpse academies.

Het boek is voor € 24,95 te koop in onze museumwinkel of online via W-Books via onderstaande link.