Expositie Sibyl Heijnen en de koeien geopend

De expositie ‘Sibyl Heijnen en de koeien van de Hoenwaard’ in het Voerman Museum Hattem is zondag geopend.

Daphne Kampman, directeur van het Voerman Museum opent de tentoonstelling.

In de nieuwe expositie staat het werk van Sibyl Heijnen’ centraal, die voor het creëren van haar kunst veelvuldig met koeienhuiden werkt. Ze gaat daarbij uit van de natuurlijke tekening en vlekken van de huid. De tentoonstelling plaatst het werk van Sibyl Heijnen tegen de achtergrond van het leven in de Hoenwaard.

De Hoenwaard was tot ruim na de Tweede Wereldoorlog in gebruik als gemeenschappelijke weide voor het vee van de boeren in Hattem. In foto’s, authentieke documenten en  via de schilderkunst van Jan Voerman senior komt het verleden tijdens de tentoonstelling aan bod.

Sibyl Heijnen en de koeien van de Hoenwaard

Tentoonstelling Sibyl Heijnen en de koeien van de Hoenwaard

Heden en toekomst van de veehouderij krijgen gestalte door de kunst van Sibyl Heijnen en door in te zoomen op het bedrijf van Jacob van Emst uit Hattem. Hij is pionier in natuurvriendelijk boeren en zijn werkwijze kan de weg wijzen naar een toekomst waarin veehouderij en natuurbeheer in harmonie naast elkaar bestaan.

Zowel Sibyl Heijnen als Jacob van Emst waren tijdens de opening in het Voerman Museum Hattem van de partij. De nieuwe tentoonstelling is vanaf dinsdag 30 april voor het publiek geopend en is tot en met 27 oktober in het Voerman Museum Hattem te bekijken.

Jacob van Emst vertelt over het huidige boerenleven in de Hoenwaard