Openingstijden van di. t/m za. van 10.00 tot 17.00 uur. Zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Van 21 april tot 29 augustus 2022.


Vanuit Amsterdam via het Groningse platteland belandde kunstenares Roeli Rumscheidt in 1991 in Hattem. Dat bleek een goede keuze want: “Hattem is een kunstminnende stad. Als schilder kun je natuurlijk overal werken, maar Hattem heeft een groot draagvlak voor allerlei vormen van kunst en muziek. Met name het rivierlandschap van de IJssel heeft mij altijd bijzonder geïnspireerd, evenals de werken van Jan Voerman”.

In het werk van Roeli speelt kleur een grote rol. De trefzekere benadering laat zien dat schilderen haar tweede natuur is. Begonnen als modeontwerper en reclametekenaar is zij via de Rietveld Academie (Amsterdam) en de Academie Minerva (Groningen) in de kunst terecht gekomen. 

De vanzelfsprekendheid en overtuigingskracht waarmee ze traditionele technieken en thema’s aanpakt leiden tot solide en spontane schilderijen. Het “en plein air” en direct naar de waarneming schilderen leveren sterke en sfeervolle impressies op. Ondanks de vrolijke uitstraling is bij haar stillevens vaak sprake van verval, bijvoorbeeld verlepte bloemen, een urn, een spuitbus.

“Habitat” geeft inzicht in de wijze waarop Roeli Rumscheidt haar woonomgeving beleeft.