Vaste collectie

 

 

 

 

 

 

 

 

Jan Voerman sr. (1857 – 1941)

Jan Voerman werd als boerenzoon in Kampen geboren. Zijn aanleg tot tekenen en schilderen openbaarde zich al toen hij nog heel jong was. Vanaf zijn twaalfde jaar kreeg hij teken- en schilderles. In 1876 ging hij naar de Rijksacademie van Beeldende Kunst aan de Stadhouderskade in Amsterdam. Lees verder.

Jan Voerman jr. (1890 – 1976)

Jan Voerman Junior werd op 23 januari 1890 in Hattem geboren. Als kind werd hij al gefascineerd door de wereld van planten en insecten. Hij verzamelde schelpen, mossen, torretjes en daarmee componeerde hij zijn eigen stilleven. Dit deed hij niet om ze te tekenen, maar om ze te kunnen bestuderen.

Lees verder

Jo Koster (1869 – 1944)

Jo Koster werd geboren in Kampen. Na het eindexamen middelbare school volgde ze de 3-jarige tekencursus aan de Rijks-Normaalschool in Amsterdam. Aansluitend volgde zij de schildersopleiding aan de Kunstacademie in Rotterdam.

Lees verder

Bé Thoden van Velzen (1903 – 1984)

Bé Thoden van Velzen werd geboren in Zwolle. Ze volgde de opleiding binnenhuisarchitectuur en beeldhouwen aan de Quellinusschool te Amsterdam en voltooide deze aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten te Amsterdam. Hier kreeg ze onder andere les van professor Jan Bronner, bekend van het Hildebrand monument.

Lees verder