Persbericht tentoonstelling |Op Dreef, aquarellen van Magda Buijs
Magda is opgegroeid in Scheveningen in een zeilende scheepsbouwers familie. Alle vakanties werden op de boot doorgebracht. Eerst met de boot van haar ouders, al snel ook op kleine zeilbootjes en nu alweer een 25 jaar met hun eigen Harrison Butler Z4 tonner: Zeta. Bij de Dutch Classic Yacht Regatta, ieder twee jaar gehouden in Hellevoetsluis, zijn ze trouwe deelnemers.
In haar werk zijn dan ook vaak schepen te zien. Onderweg maakt ze schetsen en schildert ze, tijdens de wedstrijden worden foto’s gemaakt. Aquarel is een materiaal dat het mogelijk maakt ook op een klein scheepje te schilderen. In het atelier worden de grotere werken gemaakt. Naast haar vrije werk schildert ze ook zeilschepen in opdracht.
Daarnaast is ze docent beeldend bij Markant in Apeldoorn. Ze geeft cursussen tekenen en schilderen aan kinderen vanaf 5 jaar en aan volwassenen. Met als specialisatie aquarelleren. Naast haar werk bij Markant geeft Magda ook les bij de Leeuwenkuil in Deventer en heeft ze in Portugal, Spanje en Egypte schildervakanties begeleid.
Op de tentoonstelling zijn aquarellen te zien van de scheepssloperijen bij Dordrecht, de haven en de zee bij Scheveningen en klassieke jachten die deelnemen aan de DCYR.

Magda heeft haar opleiding genoten aan de ABK Arnhem, (academie voor beeldende kunsten) tekenen, schilderen, grafiek en fotografie. (magda.buijs@kpnmail.nl).