Magda Buijs

Deze tentoonstelling is helaas geweest!

Magda is opgegroeid in Scheveningen in een zeilende scheepsbouwers familie. Alle vakanties werden op de boot doorgebracht. Eerst met de boot van haar ouders, al snel ook op kleine zeilbootjes en nu alweer een 25 jaar met hun eigen Harrison Butler Z4 tonner: Zeta. Bij de Dutch Classic Yacht Regatta, iedere twee jaar gehouden in Hellevoetsluis, zijn ze trouwe deelnemers.

In haar werk zijn dan ook vaak schepen te zien. Onderweg maakt ze schetsen en schildert ze, tijdens de wedstrijden worden foto’s gemaakt. Aquarel is een materiaal dat het mogelijk maakt ook op een klein scheepje te schilderen. In het atelier worden de grotere werken gemaakt. Naast haar vrije werk schildert ze ook zeilschepen in opdracht.

Daarnaast is ze docent beeldende kunst bij Markant in Apeldoorn. Ze geeft cursussen tekenen en schilderen aan kinderen vanaf 5 jaar en aan volwassenen, met als specialisatie aquarelleren. Naast haar werk bij Markant geeft Magda ook les bij de Leeuwenkuil in Deventer en heeft ze in Portugal, Spanje en Egypte schildervakanties begeleid.
Op de tentoonstelling zijn aquarellen te zien van de scheepssloperijen bij Dordrecht, de haven en de zee bij Scheveningen en klassieke jachten die deelnemen aan de DCYR.

De expositie vond plaats  van 2 februari 2016 — 10 april 2016.