Cello Concert zaterdag 1 oktober

• 29 september 2016

geweest

op zaterdag aanstaande is er van 14.00 tot 14.30 uur een gratis cello-concert bij uw museumbezoek. U betaalt alleen entree aan het museum. Noam Staal en Francisco Ruiz zijn twee masterstudenten aan ArtEZ conservatorium in Zwolle. Zij spelen beiden een solo en daarna samen.
’s Ochtends spelen ze in het Anton Pieck Museum van 11.00 tot 11.30 uur.

Op 15 oktober komen ze weer en dan spelen ze ’s ochtends bij ons en ’s middags in Anton Pieck Museum

Informatie:

noam-staal

Noam Staal (1987) kreeg zijn eerste cellolessen van Jaap Franken aan de muziekschool van Amsterdam. Na eerst een studie geschiedenis te hebben afgerond, begon hij zijn cello opleiding bij Jeroen den Herder aan het conservatorium van Amsterdam.
Op dit moment vervolgt hij zijn studie met een master bij Karlien Bartels in Zwolle. Hij kreeg verder lessen van en volgde Masterclasses bij onder andere Jeroen Reuling, Mirel Iancovici, Dmitri Ferschtman, Jakob Koranyi en Anner Bijlsma.

Noam Staal maakte eerder deel uit van het Ricciotti Ensemble. Hij speelt graag kamermuziek, momenteel met name in het Odayin pianiotrio, samen met Hanke Scheffer (Piano) en Hrayr Ter-Sargsyan (Viool), en in verschillende cello ensembles.

Begin 2016 volgde hij een stage bij het Orkest van het Oosten in Enschede, later dit jaar volgt een stage bij Het Gelders orkest te Arnhem.

In maart 2016 voerde hij als solist het 1e celloconcert van Joseph Haydn uit, samen met het orkest van het conservatorium van Zwolle onder leiding van Sarah Kapustin.

Naast deze uitvoerende activiteit, programmeert hij ook kamermuziek voor andere musici.

Informatie:

francisco-fernandez-ruiz

Francisco Fernandez Ruiz was born in Málaga (Spain) 4th January 1991. He started playing the piano at the age of 3. He continues playing the cello  to date.
Francisco received his education in Málaga. He had teachers such as Elena Cames and Mikhail Milman. Furthermore he enlarged his knowledge studying in the University of Málaga.
Also Francisco has been a member in diferent orchestras which have traveled to Canada and China as well.
Last year he studied in the Conservatorium Van Amsterdam receiving lesson from Maarten Mostert, Gideon den Herder and Dmitry Ferschtman.
He currently studies for his master at ArtEZ Conservatorium Zwolle as a student of Karlien Bartels.

Francisco :
Max Reger
1e suite voor solo cello
Noam:
Gaspar Cassadó
Suite voor solo cello, prelude
Noam+ Francisco
JP Barrière, Sonate voor 2 celli, no. 10